Sok helyen akadozott a KRÉTA a ma reggeli terhelés miatt Közoktatás
Eduline

Sok helyen akadozott a KRÉTA a ma reggeli terhelés miatt

Döcögősen indult a mai távoktatás a KRÉTA-rendszerben.

Nem mindenhol bírta a terhelést a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer azaz a KRÉTA. Több visszajelzés alapján reggel akadozott, egyáltalán nem működött a rendszer, sok helyen azonban zavartalanul indult a hétfő.

Ti mit tapasztaltatok? Írjátok meg az [email protected] címre vagy küldjétek el Facebbokon.

Még tavaly írtunk róla, hogy a kormány nyáron azt nyilatozta, hogy szeretne felkészülni a koronavírus-járvány (akkor még csak) második hullámára, megkezdődött a KRÉTA integrált részét képező Digitális Kollaborációs Tér modul (DKT) fejlesztése. Ez a fejlesztés meg is történt, a rendszert több milliárd forintból fejlesztették és azóta kiegészült a Digitális Kollaborációs Térrel is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.