Civil Közoktatási Platform: haladéktalanul oltsák be az oktatásban dolgozókat Közoktatás
Eduline

Civil Közoktatási Platform: haladéktalanul oltsák be az oktatásban dolgozókat

Megjelent a rendelet a gyermekfelügyeletről, a Civil Közoktatási Platform (CKP) szerint az oktatásban dolgozók beoltása azonban továbbra is fontos és mielőbb megszervezendő dolog.

Tegnap megjelent a rendelet a gyermekfelügyeletről, eszerint a két intézménytípusban (óvoda és iskola) a szülők kérelme alapján az intézményvezető gondoskodik a gyerekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A kérelmet nem kötelező személyesen bevinni, elektronikus úton is be lehet nyújtani. A kormány ugyanakkor kéri, hogy csak a legszükségesebb – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – esetében vegyék igénybe.

A Civil Közoktatási Platform friss állásfoglalásában kitér a gyermekfelügyeletre, illetve az iskolák bezárására is. A CKP szerint nem várható el a tanároktól, hogy egyszerre tanítsanak online és vállaljanak ügyeletet, illetve a szülőktől sem várható el, hogy egyhavi fizetésükről lemondjanak.

Ezért a civil szervezet azt követeli, hogy a 12 éven aluli vagy sajátos nevelési igényű gyerekekkel otthon maradó szülőknek biztosítsanak táppénzt, anélkül, hogy a vállalkozásoknak fizetniük kellene. A munkáltatókat viszont jogszabállyal köteleznék arra, hogy a szülők otthon maradását ne szankcionálják. Emellett azt is kérik, hogy haladéktalanul oltsák be azokat az oktatásban dolgozókat, akik ezt kérik, hogy a gyermekfelügyelet biztosítható legyen, és a nyitás után normálisan működhessenek az intézmények.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.