Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban Közoktatás
MTI

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Hétfőtől április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át. Azonban - mint a kormánynak is világossá vált -, az óvodák és az iskolák bezárása megoldhatatlan problémát okozhat a szülőknek, akiknek a munkáltatója nem tudja biztosítani az otthoni munkavégzést.

Az MTI tájékoztatása szerint Kaposváron például felmérték, hogy az óvodába járók mintegy tíz százalékának igényelnének gyermekfelügyeletet a szülők. Ezért Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke az önkormányzati szövetség nevében azt kérte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy biztosítsák a napközbeni gyermekfelügyeletet kis csoportokban, korlátozott létszámmal.

Így ma Gulyás Gergely bejelentette, ha valakinek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon gyermekével, vagy nem tud gondoskodni a gyermekfelügyeletről, akkor - az önkormányzatok kérésére - lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, az iskolákban is legyen gyermekfelügyelet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés