Ismét meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét Közoktatás
Eduline/MTI

Ismét meghosszabbították a diákigazolványok érvényességét

A járványügyi veszélyhelyzet meghosszabbításával még tovább használhatjátok ki a közlekedési kedvezményeket.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára közlése szerint az intézkedésnek köszönhetően a köznevelésben tanulók a 2019/2020-as tanév érvényesítő matricát, a felsőoktatásban hallgatók pedig a 2019/2020-as tanév első és második féléves matricát, illetve a 2020/2021-es tanév első féléves matricát is használhatják.

De mégis meddig?

A járványügyi veszélyheztetet február 23-án további 90 napra, azaz 2021. május 23-ig hosszabbították meg. A közlekedési szolgáltatók pedig ennek megszűnését követően 60 napig fogadják majd el a diákigazolványokat, vagyis várhatóan egészen július 21-ig utazhattok kedvezményesen a korábbiakban felsorolt tanévek matricájával érvényesített plasztikkártyákkal.

Fontos, hogy ezzel a lehetőséggel akkor is élhettek, ha már befejezték az iskolát és nem tanultatok tovább - tehát a jogviszonyotok a 2019/2020. tanévben lezárult -, viszont rendelkeztek arra az időszakra érényes diákigazolvánnyal. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.