Emmi: feleannyi iskolában van korlátozás, mint amikor tetőzött a második hullám Közoktatás
Eduline

Emmi: feleannyi iskolában van korlátozás, mint amikor tetőzött a második hullám

Az óvodáknál még alacsonyabb az arány.

Március 1-jén az általános iskolák 16,7 százalékában van érvényben járványügyi intézkedés, ezen belül mindössze 2,6 százalékban érintett a teljes intézmény - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az atv.hu kérdésére. Az óvodáknak a 8 százaléka érintett, ezen belül 3 százalékban a teljes intézmény.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes a hétvégén megfontolandónak nevezte a teljes általános iskolai oktatás átállítását is digitálisra a napi fertőzések és a járványügyi adatok miatt. Ezzel kapcsolatban a lap megkérdezte az Emmi-t, hogy mérlegeli-e ezt a kormányzat, és mikor születhet döntés, a tárca részéről azt válaszolták: “az intézményvezetők a tanévkezdés óta az Oktatási Hivatal honlapján, nyilvánosan elérhető protokoll alapján járnak el”.

Müller Cecília a nap folyamán az Operatív Törzs sajtótájékotatóján megerősítette, nem zárható ki, hogy további intézkedések bevezetésére lesz szükség, például a digitális oktatásra való teljes átállásra. Az adatokat mindennap értékelik.

Van, ahol már helyileg intézkednek

Balassagyarmaton például a polgármester már a múlt héten arra kérte a szülőket, hogy aki meg tudja oldani a gyermeke felügyeletét, most jó lenne, ha 1-2 hétig nem vinné őt se bölcsibe, se óvodába, se iskolába. A fővárosi Kassa Utcai Általános Iskolában pedig úgy döntöttek, hogy a járványhelyzet miatt átcsoportosítják a tanévből még hátralévő tanítás nélküli munkanapokat a mostani hétre, így nincs tanítás az iskolában március 1-5. között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés