Az NNK szerint indokolt lenne rövid időre teljesen átállni az online oktatásra Közoktatás
Eduline

Az NNK szerint indokolt lenne rövid időre teljesen átállni az online oktatásra

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője szerint elég lenne egy kéthetes periódus.

Pénteken a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nyílt levélben kérte Orbán Viktort, hogy a komoly veszélyhelyzet miatt valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzésben is rendeljen digitális oktatást. Az operatív törzs a hvg.hu kérdésére jelezte, egyelőre ezt nem tartják szükségesnek, noha a járvány harmadik hulláma felfutóban van.

Ehhez képest Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a HírTv műsorában elmondta, a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés, ezért megfontolandó lenne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatos osztályok is.

"Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!"

- emelte ki a szakember.

A műsorban egyébként az NNK játványügyi osztályvezetője azt is elmondta, a járvány jelenlegi szakaszában indokolt lenne az üzletek nyitvatartását is korlátozni a létfontosságú szolgáltatásokra. Galgóczi Ágnes szerint meg kellene fontolni, hogy egy kéthetes periódusra csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, posták, bankok maradjanak nyitva. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés