Az operatív törzs szerint még nem indokolt az iskolák bezárása Közoktatás
Eduline

Az operatív törzs szerint még nem indokolt az iskolák bezárása

Úgy vélik, az általános iskolák jelentős részében nincs jelen a fertőzés, ahol igen, ott eddig is elrendelték a digitális munkarendet.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint járvány szempontjából a következő két hét lesz a legnehezebb, a fertőzöttségi adatok felfutnak, ezért a hvg.hu megkérdezte az operatív törzstől, hogy ebben a helyzetben elrendelnek-e rendkívüli szünetet az általános iskolákban, vagy átállnak-e digitális oktatásra.

A lapnak adott válaszban azt írták:

A mai napon mindössze az iskolák 2,4 százalékában kellett a teljes intézményre nézve tantermen kívüli, digitális munkarendet elrendelni, így egy teljes lezárás szükségességét az adatok még nem támasztják alá. Természetesen az Operatív Törzs és a kormány folyamatosan nyomon követi a járványhelyzet alakulását, és indokolt esetben meghozza a szükséges döntéseket.

Azt is hozzátették, az általános iskolák jelentős részében nincs jelen a fertőzés, ahol igen, ott eddig is elrendelték a digitális munkarendet.

Az utóbbi napokban már számtalan iskolárók írtunk, ahol egy-egy vagy akár több osztály is karanténba került a koronavírus miatt - úgy tűnik, a harmadik hullám ezeket az intézményeket is elérte. Balassagyarmaton például már a polgármester kérte a szülőket arra, hogy aki meg tudja oldani a gyermeke felügyeletét, most jó lenne, ha 1-2 hétig nem vinné őt se bölcsibe, se óvodába, se iskolába. A fővárosi Kassa Utcai Általános Iskolában pedig úgy döntöttek, hogy a járványhelyzet miatt átcsoportosítják a tanévből még hátralévő tanítás nélküli munkanapokat a jövő hétre, így nem lesz tanítás az iskolában március 1-5. között.

Mindeközben a PDSZ pedig azt kérte a kormánytól, hogy rendeljék el a teljes digitális oktatást:

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.