Gulyás Gergely: Március 15-ig maradnak a korlátozások Közoktatás
Eduline

Gulyás Gergely: Március 15-ig maradnak a korlátozások

A miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón beszélt a tervekről és a döntésekről.

Március 15-ig maradnak a korlátozások

- mondta Gulyás Gergely, hamarosan a nemzeti konzultáció eredményeit és szakértők javaslatát figyelembe véve döntenek majd a további tervekről.

Ez azt jelenti, hogy március közepéig marad a távoktatás a középiskolákban is. Illetve azt is jelenti, hogy újabb két hétre biztosan otthon maradnak a végzős, érettségire készülő diákok is. A felkészülés megszervezése azonban nem egyszerű a lassan egy éve - kisebb nagyobb megszakításokkal tűzdelt - tartó távoktatásban. 2021-ben viszont nem a tavalyi forgatókönyv vonatkozik majd az érettségire: a minisztérium többször is kihangsúlyozta, idén lesznek szóbeli vizsgák is.

Az érettségivel kapcsolatos legfrissebb híreket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.