Ezek lesznek a legfontosabb dátumok februárban Közoktatás
Tóth Alexandra

Ezek lesznek a legfontosabb dátumok februárban

Elindult a második hónap a 2021-es évből: közeleg a felvételi, illetve az érettségi jelentkezések leadásának a határideje is. Összeszedtük a legfontosabb februári dátumokat.

Február 5.

Ekkor tartják a központi felvételik második pótnapját. Ezen az alkalmon kizárólag azok vehetnek részt, akik jelentkeztek a vizsgára, ám - igazoltan - az előző két vizsganap egyikén sem tudtak megjelenni koronavírus-fertőzés, hatósági karantén vagy egyéb, elháríthatatlan ok miatt. Arról, hogy pontosan milyen szabályok vonatkoznak a második pótnapra, itt írtunk korábban.

Február 8-9.

A középiskolák ezekben a napokban fognak értesíteni benneteket a központi felvételi eredményeitekről. Ez alapján még tudtok változtatni a kiválasztott középiskolák listáján. Ha nem értetek egyet a javítással, felülvizsgálatot kérhettek, először a vizsgát szervező iskolánál, majd az Oktatási Hivatalnál kérhetitek. A részleteket itt találjátok.

Február 10.

Az Arany János Tehetséggondozó Programban és az Arany János Kollégiumi Programban részt vevő intézmények értesítik a pályázatok eredményéről a diákokat, a szülőket és az általános iskolákat.

Február 15.

Eddig kell leadnotok a jelentkezéseteket az egyetemekre és főiskolákra, ha szeptembertől felsőfokú tanulmányokat szeretnétek folytatni. A 2021-es felsőoktatási felvételiről itt olvashattok el mindent.

Szintén eddig a napig jelentkezhettek a májusi-júniusi érettségi vizsgákra. A 2021-es érettségivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Február 19.

A  középiskolákba való jelentkezés határideje.

Február 23.

Ekkor kezdődnek a szóbeli meghallgatások a középiskolákban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés