Lefogtak és erőszakkal akartak etetni egy óvodást, közmunkát kaptak Közoktatás
Eduline

Lefogtak és erőszakkal akartak etetni egy óvodást, közmunkát kaptak

Az óvónők csak akkor hagyták abba az erőszakos etetést, amikor az étkezési zavarral küzdő három és fél éves gyerek félrenyelt.

Fejenként 120 óra közmunkát kapott az a két óvodapedagógus és egy dajka, akik egy Fejér megyei óvoda egyik gyerekét etették meg erőszakkal - szúrta ki a hvg.hu.

Az ügyészség közleménye szerint a két óvónő úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyereket. A vádirat szerint a gyerek társaival ült az asztalnál, várta az ebédet, amikor ketten lefogták a kezeit, a harmadik pedig ételt tett a szájába. Végül az akadályozta meg őket, hogy a gyerek félrenyelt. Az óvodásnak ezután megváltozott a viselkedése, zárkózottá, szomorúvá vált, sírva ment óvodába. A szülők az esetet követően a gyermeket átíratták egy másik óvodába - áll a vádiratban. 

Az ügyészség szerint az óvónők és a dajka súlyosan megszegték a feladatukból eredő kötelességüket, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették. Az óvodás evéssel kapcsolatos nehézségeit is tovább mélyítették, valamint a fulladásveszély is fennált.  Az ügyészség a bíró a fejenként 120 órás közmunkáról szóló ítéletét túl enyhének tartja, súlyosbításért fellebbezett. Azt szeretnék elérni, hogy végrehajtásban próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjanak ki rájuk, valamint tiltsák el őket a foglalkozásuktól.

(Képünk illusztráció.)

Hirdetés