Szlovéniában az alsósok visszatérhettek az iskolákba Közoktatás
Eduline/MTI

Szlovéniában az alsósok visszatérhettek az iskolákba

Az országban kedden megkezdődött a tantermi oktatás az általános iskolák első három osztályában és az óvodák is kinyithattak.

Három hónap online oktatás után kilenc régióban a 12-ből mintegy 35 ezer kisdiák és 75 ezer óvodás térhetett vissza az oktatási és nevelési intézményekbe. Három régióban a rossz járványügyi helyzet miatt továbbra is online formában folyik a tanítás.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a jelenléti oktatásra való visszaállás előtt minden tanárt és iskolai dolgozót kötelezően teszteltek. Hétfőn a 20 673 tanítóból 1,3 százaléknak lett pozitív a tesztje.

Horvátországban jövő héten nyitják újra az iskolákat az általános iskolák felső tagozatosainak. Az alsósok már múlt hétfőtől látogathatják az intézményeket, erről azonban nem született az egész országra vonatkozó döntés. A horvát megyék a helyi válságstábokkal egyeztetve maguk határozhatnak arról, visszaengedik-e a diákokat az iskolákba.

Mindeközben Pekingben bezárták az iskolákat és az óvodákat is. A február 12-én beköszöntő kínai holdújév miatt az általános iskolákban egyébként is vakáció vette volna kezdetét, a tanítás a felsőbb évfolyamokon viszont már múlt hét péntektől online folytatódik. A tanintézmények és óvodák újranyitásának időpontját egyelőre nem tűzték ki, de ez legkorábban csak az ünnep után, vagyis február második felében várható.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés