Középiskolai felvételi: ezekkel a feladatsorokkal gyakorolhattok az utolsó pillanatokban Közoktatás
Tóth Alexandra

Középiskolai felvételi: ezekkel a feladatsorokkal gyakorolhattok az utolsó pillanatokban

Kereken egy hét van hátra a középiskolai felvételiig, ami sok diák számára az első nagyobb megmérettetést jelenti. Ha úgy érzitek, rátok férne még egy kis gyakorlás a véghajrában, ezeket a feladatsorokat érdemes megoldanotok.

Sokan magántanárhoz járnak, vagy felkészítőkön vesznek részt, annak érdekében, hogy biztosra menjenek az év eleji vizsgán, míg megint mások  úgy gondolják, elég a tanórai készülés. Egy biztos, az előző évek feladatsorainak tanulmányozásával nem lehet mellélőni. 

A 2020-as 6 és 8 osztályos gimnáziumba felvételizők feladatsorait és megoldókulcsait itt, a nyolcadikosok feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit pedig itt nézhetitek meg. A tavalyi 6 és 8 osztályos doksikat innen, a 9. osztályba felvételizők feladatlapjait pedig innen tölthetitek le. A 2018-as feladatokat és megoldásokat itt és itt találjátok. Az ennél korábbi feladatsorok között itt böngészhettek.

Ha már eleget gyakoroltatok, akkor érdemes egy-két feladatsort kinyomtatnotok és élesben is kipróbálnotok - időkorláttal és segítség nélkül -, hogy szokjátok a vizsgaszituációt.

Megnyugtatna benneteket egy tanár véleménye és tanácsai? Mi ebben is segítünk. Mivel az utóbbi hónapokat leginkább a káosz szóval lehetne jellemezni a koronavírus miatt, - azt pedig nem szerettük volna, ha még a középiskolai felvételinek is hasonló érzésekkel vágnátok neki, - ezért Szabó Rolanddal, a Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium magyar szakos vezetőtanárával beszélgettünk arról, mi lesz a feladatsorban és hogyan érdemes a hátralévő időben készülni, hogy élesben minden a lehető legjobban menjen. Cikksorozatunk első részét itt olvashatjátok el.

A 2021-es középiskolai felvételivel kapcsolatban itt találjátok a legfrissebb híreket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?