Lengyelországban és Szerbiában is megkezdődik a hagyományos oktatás Közoktatás
Eduline/MTI

Lengyelországban és Szerbiában is megkezdődik a hagyományos oktatás

Bár a korlátázások nagy részét mindkét országban meghosszabbították, úgy döntöttek, hogy január 18-tól a diákok fokozatosan visszatérhetnek az iskolapadokba.

A járványügyi intézkedéseket január végégig meghosszabbították Lengyelországban, azonban a január 18-tól megkezdődik a hagyományos oktatás visszaállítása, először az általános iskolák 1-3. osztályainak diákjai térnek vissza a tantermekbe.

Az általános és a középiskolákban a tanévet hagyományos oktatással kezdték el, a távoktatás fokozatosan, október közepétől indult újra. A tantermekbe való visszatérést egészségügyi szabályokhoz kötik. Hétfőn kezdődött meg a a lengyelországi tanárok önkéntes és ingyenes vírustesztelése, amelyre mintegy 190 ezren jelentkeztek. Lengyelországban a tanárok A tanárok elsőbbséget élveznek majd a vakcinálási programban, az egészségügyi dolgozók és az idősebb emberek után oltják be majd őket, bejelentések szerint a második negyedévben.

Hétfőtől megkezdődik a szeptemberihez hasonló hibrid oktatás a szerbiai általános- és a középiskolákban is. A középiskolások minden második héten, az általános iskolások minden második nap járnak majd iskolába, a köztes időben online oktatás folyik.

Magyarországon egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor oltják be a pedagógusokat. A PSZ követeli, hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezzel kapcsolatban annyi írt, hogy az oltásokra az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.