Lengyelországban és Szerbiában is megkezdődik a hagyományos oktatás Közoktatás
Eduline/MTI

Lengyelországban és Szerbiában is megkezdődik a hagyományos oktatás

Bár a korlátázások nagy részét mindkét országban meghosszabbították, úgy döntöttek, hogy január 18-tól a diákok fokozatosan visszatérhetnek az iskolapadokba.

A járványügyi intézkedéseket január végégig meghosszabbították Lengyelországban, azonban a január 18-tól megkezdődik a hagyományos oktatás visszaállítása, először az általános iskolák 1-3. osztályainak diákjai térnek vissza a tantermekbe.

Az általános és a középiskolákban a tanévet hagyományos oktatással kezdték el, a távoktatás fokozatosan, október közepétől indult újra. A tantermekbe való visszatérést egészségügyi szabályokhoz kötik. Hétfőn kezdődött meg a a lengyelországi tanárok önkéntes és ingyenes vírustesztelése, amelyre mintegy 190 ezren jelentkeztek. Lengyelországban a tanárok A tanárok elsőbbséget élveznek majd a vakcinálási programban, az egészségügyi dolgozók és az idősebb emberek után oltják be majd őket, bejelentések szerint a második negyedévben.

Hétfőtől megkezdődik a szeptemberihez hasonló hibrid oktatás a szerbiai általános- és a középiskolákban is. A középiskolások minden második héten, az általános iskolások minden második nap járnak majd iskolába, a köztes időben online oktatás folyik.

Magyarországon egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor oltják be a pedagógusokat. A PSZ követeli, hogy az oktatásban dolgozók is szerepeljenek az oltási tervben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezzel kapcsolatban annyi írt, hogy az oltásokra az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.