Ötmillió gyorstesztet kapnak az iskolák Ausztriában Közoktatás
Eduline/MTI

Ötmillió gyorstesztet kapnak az iskolák Ausztriában

Ötmillió koronavírus-gyorstesztet bocsátanak az iskolák rendelkezésére január 18-tól Ausztriában annak érdekében, hogy megfékezzék a kórokozó terjedését, miután a távoktatást követően a tanulók ismét visszatérnek a tantermekbe.

A rendszeres tesztelés a megfelelő stratégia azokban a nehéz hónapokban, amíg a társadalom teljes átoltottsága meg nem valósul - mondta Heinz Fassmann osztrák oktatásügyi miniszter, hozzátéve, hogy az intézkedésnek köszönhetően a tanulók és a tanárok önkéntes alapon hetente egyszer teszteltethetik magukat.

A fiatalabb gyerekeket a szülők tesztelhetik majd otthon, a nagyobbakon az iskolában végzik el a vizsgálatot, amelynek eredménye 15 percen belül látható. Bizonyára lesznek szülők, akik ehhez nem járulnak majd hozzá, mégis ez egy lehetőség arra, hogy újranyithassuk és képesek maradjunk nyitva is tartani az iskolákat - mondta a miniszter. 

Ausztriában a legtöbb iskolában távoktatást rendeltek el január 7. és 15. között. A miniszter szavai szerint egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mikor nyithatják meg újra az iskolákat. Az országban a tanárok várhatóan február végétől kaphatják meg a koronavírus elleni oltást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés