Válaszolt az Emmi: megvan, mikor oltják a tanárokat? Közoktatás
Eduline

Válaszolt az Emmi: megvan, mikor oltják a tanárokat?

Hetek óta a legfontosabb kérdések közé tartozik, hogy mikorra várható a pedagógusok oltása, ugyanis az első tervezetben nem kaptak kiemelt helyet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszolt a kérdésre.

Korábban írtunk arról, hogy a PDSZ követeli, hogy a köznevelési intézmények dolgozóit közvetlenül az egészségügyben és a szociális területen dolgozók után oltsák be. Az első kormányzati infók szerint ugyanis nem lehetett tudni semmit arról, hogy mikor tervezik a pedagógusokat beoltani, tekintve, hogy az első beoltási tervben nem szerepeltek a tanárok.

Akkor mikor oltják a tanárokat? Az ATV Híradójának az Emmi lényegében egy semmitmondó válasszal reagált a kérdésre: az oltásokra az országba érkező vakcinák beérkezési ütemének megfelelően kerülhet sor. A minisztérium elmondta, hogy eddig is kiemelten kezelte a pedagógusok és a gyermekek egészségének védelmét, és ez ezután is így lesz. Hozzátették:

Ezért is tartatjuk be szigorúan a járványügyi intézkedéseket, fertőtlenítettük immár másodszor az intézményeket, vezettük be ősszel a kötelező hőmérőzést, végeztünk gyorstesztelést a köznevelési intézményekben és rendeltünk el azonnal rendkívüli szünetet vagy digitális munkarendet ott, ahol megjelent a fertőzés.

"Természetesen az idős vagy krónikus beteg pedagógusok - minden más idős és krónikus beteg állampolgárral együtt – a kiemelt célcsoportba tartoznak az oltási terv szerint" – fogalmaznak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszában arra is kitért, hogy a koronavírus elleni védőoltást ingyen biztosítja a kormány azok számára, akik igénylik. Ezt azt is jelenti, hogy a biztosítási rendszerből kiesők is kapnak védőoltást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.