Érdekes számok: Romániában a tanárok nagy része nem szeretne oltást Közoktatás
Eduline/MTI

Érdekes számok: Romániában a tanárok nagy része nem szeretne oltást

Egy friss felmérés szerintem 56 százalékuk nem akarja beoltatni magát, de az iskolák újranyitásával a többség egyetért.

Egy friss felmérés szerint az országban a tanárok 56 százaléka nem akarja beoltatni magát. A felmérés december 16 és 21 között készült, több mint 13 300 oktatásban dolgozó alkalmazottat (akiknek csaknem 93 százaléka tanár) kérdeztek meg.

A válaszadók több, mint 70 százaléka egyetért az iskolák újranyitásával, azonban 56 százalékuk nem akarja beoltatni magát a vírus ellen, még abban az esetben sem, ha az oltás ingyenes lesz. A megkérdezettek 38 százaléka a 40-49 éves korosztályba, 23 százaléka az 50-59 éves korosztályba, 21 százaléka pedig a 30-39 éves korosztályba tartozik.

A tanárok 43 százaléka támogatja az iskolák azonnali megnyitását, 41 százalékuk szerint viszont csak akkor kellene újrakezdeni a hagyományos oktatást, ha lejár az országos oltási kampány. Az ottani oltási stratégia szerint a tanároknak a második szakaszban kellene megkapniuk a vakcinát, első körben az egészségügyben dolgozókat oltanák be.

Ahogy korábban írtunk róla, Romániában távoktatás van, mostanra mindenhol bezártak az iskolák. Van ahol egyelőre még a tesztelésre koncentrálnak. Ausztriában azért hosszabbították meg a téli szünetet, hogy az újranyitásra mindenkit, a tanárokat és a diákokat is tesztelni tudják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés