Ez a nap is eljött: mától kezdődik a téli szünet Közoktatás
Eduline

Ez a nap is eljött: mától kezdődik a téli szünet

A tegnapi volt a téli szünet előtti utolsó tanítási nap, mától pedig elkezdődött a várva várt pihenés. De mégis meddig élvezhetitek ki a suli mentes napokat? Mutatjuk.

Bár korábban írtunk róla, hogy vannak olyan iskolák, ahol a tanítás nélküli munkanapok átszervezésével hamarabb kezdődött a téli szünet, azért hivatalosan mégiscsak december 18-a volt az utolsó tanítási nap.

A téli szünet utáni első tanítási nap 2021. január első hétfője, január 4. lesz. Így a közoktatásban tanulók - azaz az általános- és középiskolások - két hetet és két napot pihenhetnek, a hétvégékkel együtt. Az egyetemistákra más rendszer vonatkozik, nekik az őszi félév vizsgaidőszakát sok egyetemen csak párnapos szünet töri meg. Azt, hogy egyetemistaként mettől meddig pihenhettek, itt nézhetitek meg.

A szünet után már az első félév végéig sem kell sokat várnotok, ez ugyanis hivatalosan 2021. január 22-én zárul. Az első félévről szóló értékeléseteket és bizonyítványotokat pedig legkésőbb január 29-ig fogjátok megkapni.

A 2020/2021-es tanév összes dátumát itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.