Már Ausztriában is tervezik az iskolák újranyitását Közoktatás
Eduline/MTI

Már Ausztriában is tervezik az iskolák újranyitását

De előtte még újabb szigorú zárlat jön karácsony után.

December 26-ától újra életbe lép az egésznapos kijárási korlátozás, és bezárnak a boltok. A közeli érintkezést igénylő szolgáltatók - például fodrászok, kozmetikusok - sem fogadhatnak vendégeket. A teljes zárlat január 18-áig tart, és az általános nyitást tömeges szűrés előzi majd meg, akik pedig ennek nem vetik alá magukat, azoknak még egy héttel tovább, január 24-éig tart a szigorú zárlat.

Ez azt jelenti, hogy az iskolák is távoktatásban kezdik az új évet, ugyanakkor január 18-án várhatóan a diákok is visszaülhetnek az iskolapadokba.

Mire számíthatnak a diákok itthon?

Magyarországon is hasonlóan terveznek az oktatási intézményekkel. A középiskolások bár 2021. január első hetében még online tanulnak majd, de 11-én - a vészhelyzet lejártával - indul a jelenléti oktatás - mondta el Maruzsa Zoltán az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Januárban újraindul a fertőtlenítés is, marad a belépés előtti lázmérés és a tanárok tesztelését is folytatni fogják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.