Pofon vágta és leköpte fia tanárát, néhány nap alatt elítélték Közoktatás
Eduline

Pofon vágta és leköpte fia tanárát, néhány nap alatt elítélték

A vádlott fia azt állította, hogy tesitanára megpofozta. Később beismerte, hogy hazudott.

A Hatvani Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két napon belül - gyorsított eljárásban - bíróság elé állította azt a 32 éves csányi férfit, aki fia testnevelő tanárát magából kikelve arcon ütötte, majd le is köpte - írta meg a 24.hu.

Minderre azután került sor, hogy a fiút december 8-án - egyik társával együtt - egy iskolai játék során szabálytalanság miatt kiallították, a diák pedig az őt ért sérelem miatt az apjának azt állította, hogy a tanára megpofozta őt. A történteket a felnőttek még aznap megbeszélték, úgy tűnt, le is zárhatják a dolgot, de a fiú továbbra is ragaszkodott a saját igazához.

Az apa ezt követően másnap ismét bement az iskolába, ekkor már az igazgató is megjelent, és egyből kivizsgálták az ügyet. Kiderült, hogy a fiú nem mondott igazat az apjának. Az édesapa azonban egyre ingerültebb lett, magából kikelve ordítani kezdett a testnevelő tanárral, akit ezt követően pofon vágott, majd le is köpött.

A büntetett előéletű férfit a bíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, a próbaidő tartamára pedig elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódsz, ezt az oldalt érdemes megnézned.

Hirdetés