Középiskolai felvételi előtt álltok? Akkor ez az online esemény nektek szól Közoktatás
Eduline

Középiskolai felvételi előtt álltok? Akkor ez az online esemény nektek szól

Gondban vagytok az iskolaválasztással, vagy csak szétnéznétek az idei felhozatalban a nagy döntés előtt? Hétvégén még részt vehettek a kéthetes online középiskolai nyíltnapokon. Mutatjuk a programokat.

Ahogy már írtunk róla, a vírushelyzet számos eseményt meghiúsított, átalakította az oktatást. Idén nincs lehetőség arra sem, hogy a felvételiző diákok ellátogassanak a kiszemelt középiskolák nyílt napjaira. Vagy mégis?

A szakképzés is szóba jöhet? Az átalakuló képzési rendszerről mindent elolvashattok a Szakképzés 2021-es kiadványunkban, ahol a szabályok mellet a teljes szakmalistát is megtaláljátok. A megrendelésért kattintsatok ide.

A Felelős Szülők Iskolája létrehozott egy oldalt, online mutatja be iskolákat, szakmákat és karrier videókat is a felvételiben érintetteknek. December 1-14. között a Felelős Szülők Iskolája Facebook oldalán és a #hovatovább – Középiskolai Felvételi Nyílt Napok esemény oldalon minden nap új tartalmakat tesznek közzé a középiskolai felvételivel kapcsolatban.

Számos kérdés merül fel ilyenkor a szülőkben és a diákokban, melyekre most személyesen nem kaphatnak választ és az iskolát sem tudják meglátogatni. Az online nyílt napon sok felvételivel kapcsolatos hasznos információ hangzik el és iskolák is bemutatkoznak. Az esemény oldalán bemutatnak karrierutakat, különböző iskolatípusokat és konkrét iskolákat is.

Szó lesz az alternatív, alapítványi és magán iskolák kínálatáról és a szakképzés és a diploma előnyeiről, a hozzávezető út lépéseiről az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete társelnökeinek előadásában. Balatoni József, alias Jocó bácsi, mint pályaválasztási konzulens, segít a pályaválasztás szempontjaiban, és megismerhetitek a szakmákat is.

Az ingyenes eseményre itt regisztrálhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés