Középiskolai felvételi 2021-es tudástár: itt vannak a legfontosabb dátumok Közoktatás
Eduline

Középiskolai felvételi 2021-es tudástár: itt vannak a legfontosabb dátumok

Nemsokára igazán beindul a középiskolai felvételi szezon, hiszen múlt héten lejárt a 2021-es középiskolai felvételi írásbeli jelentkezésének határideje. Most összeszedtük a legfontosabb dátumokat és szabályokat.

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza a 2020/2021. tanévre felvételt hirdető középfokú iskolák tanulmányi területeit, felvételi tájékoztatóit és a központi írásbeli vizsgát szervező intézmények listáját, a jelentkezési határidő pedig december 4-én lejárt.

A szakképzés is szóba jöhet? Az átalakuló képzési rendszerről mindent elolvashattok a Szakképzés 2021-es kiadványunkban, ahol a szabályok mellet a teljes szakmalistát is megtaláljátok. A megrendelésért kattintsatok ide.

Milyen fontos határidők vannak ez után?

A középiskolai felvételi legfontosabb dátumait most összeszedtük egy táblázatban:

Fontos dátumok Teendők
December 4. December 4-éig lehetett jelentkezni a központi írásbeli vizsgára.
December 11. December 11-éig nyújthatja be a tanuló a pályázatot az Arany János Tehetséggondozó Programra.
2021 január eleje

Az egyéni jelentkezők január elejétől elkezdhetik a jelentkezések rögzítését a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszer egyéni jelentkezők számára készített felületén, és ugyanitt előállíthatják a felvételi lapokat (jelentkezési lap(ok) és tanulói adatlap).

Január elején megnyitja a KIFIR felvételi lap kitöltő rendszert mind az általános iskolák, mind az egyéni jelentkezők számára.

2021. január 23. 2021. január 23-án 10 órakor tartják a központi írásbeli felvételi vizsgákat a középiskolákban.
2021. január 28. 2021. január 28-án 14 órától tartják a pótló központi írásbeli felvételi vizsgákat középiskolákban azoknak, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.
2021. február 5. 2021. február 5-én a tervek szerint a vírushelyzet miatt lesz egy második pótvizsga is - mondta Maruzsa Zoltán.

Milyen fontos dátumok, teendők lesznek az írásbeli után?

Időpontok Teendők
2021 február 8. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények a Hivatal által meghatározott módon
értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat.
2021. február 19.

KÖZÉPISKOLAI JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE. A kinyomtatott és aláírt felvételi lapokat be kell küldeni a lapokon szereplő címre.

Ezt nyolcadikos diákok esetében jellemzően az általános iskola végzi.

2021. február 23.- március 12. A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében.
2021. április 30. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.
2021. május 10-21.

Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani, ha az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90%-ánál kevesebb tanulót vettek fel.

Kövessétek velünk a 2021-es középiskolai felvételit is. Itt találjátok a legfrissebb cikkeinket a témában.

A HVG ismét elkészítette a legjobb 100 gimnázium listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, az iskolaválasztásról, a felvételi menetrendjéről is. A HVG középiskolai rangsorát rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés