Annyi tanár hiányzik egy karcagi iskolában, hogy nem tudják megoldani a helyettesítést Közoktatás
Eduline

Annyi tanár hiányzik egy karcagi iskolában, hogy nem tudják megoldani a helyettesítést

Az intézményben rendkívüli szünetet rendeltek el, a tanévben felhasználható tanítás nélküli munkanapok terhére.

A karcagi Györffy István Katolikus Általános Iskolában is sok tanár hiányzik, ekkora hiányt pedig már nem tudnak megoldani helyettesítéssel, így a hétre - 2020. november 30. és december 4. között - rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el - tájékoztatták a szülőket az iskola honlapján.

Mindezt a tanévben felhasználható tanítás nélküli munkanapok terhére rendelték el. Mint írják, a rendkívüli szünet ideje alatt nincs oktatás, online formában sem. Ugyanakkor tanulófelügyeletet és étkezést biztosítanak.

A szünet utáni első tanítási nap: 2020. december 7. (hétfő).

Nem ez az egyetlen iskola, ahol annyian betegedtek meg a diákok és a tanárok közül, hogy már nem tudják normál rendben megszervezni az tanítást. Korábban beszámoltunk róla, hogy egy pécsi iskolában is távoktatásra kellett átállni, amíg olyan sokan betegek, hogy nem tudják biztosítani az oktatást.

Külföldi kitekintő: újranyitnak az iskolák New Yorkban is

A két hete bezárt iskolákba hamarosan újra elindul a tanítás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.