Hackerek bénították meg a tanítást több amerikai iskolában Közoktatás
Eduline

Hackerek bénították meg a tanítást több amerikai iskolában

A zsarolóvírus-támadás miatt az iskolákban rendkívüli szünetet rendeltek el.

A Baltimore megyei állami iskolahálózat (BCPS) egyetlen intézményében sem volt tanítás szerdán, mert hackerek zsarolóvírussal megbénították azok központi hálózatát - derül ki a The Verge híréből, amit a hvg.hu szúrt ki. A támadás miatt a BCPS minden online szolgáltatásában üzemzavar támadt, beleértve az osztálynaplókat, illetve az iskolai e-mailezési rendszert.

A tanárokat arra kérték, ne kapcsolják be az intézményben található számítógépeket, a szülőktől pedig azt kérték, ne használják az iskolahálózat online eszközeit. Az incidens miatt az iskolákat aznapra bezárták, a diákok szabad napot kaptak, mivel tisztában voltak vele, hogy nem fogják tudni egyik pillanatról a másikra orvosolni a problémát.

A koronavírus-járvány miatt a baltimore-i diákok többsége online oktatásban vesz részt, de azoknál a családoknál, ahol ez technikai okok miatt nem megoldható, a tanulók bejárnak a tanközpontokba - a hírek szerint ez több száz diákot érint.

Friss egyetemi kutatás: különleges terápiával visszafordítható az öregedés

A Tel-Aviv-i Egyetem kutatói szerint elméletben megvan, hogyan állítható meg az öregedés.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.