Ezekben a középiskolákban írhatjátok meg a központi felvételit januárban Közoktatás
Eduline

Ezekben a középiskolákban írhatjátok meg a központi felvételit januárban

Mutatjuk, hol tudtok rákeresni a 2021-es középiskolai felvételit szervező intézményekre.

Korábban már írtunk róla, hogy Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta azt az elektronikus keresőfelületet, ahol az iskolák felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók. A keresőben viszont van egy másik fül is, ahol azt nézhetitek meg, melyik iskolában írhatjátok majd meg a központi felvételit január 23-án. Ezt itt találjátok.

Nincs más dolgotok, mint megadni a megyét és a várost, ahol vizsgázni szeretnétek, illetve a vizsgatípust - vagyis azt, hogy négy-, hat-, vagy nyolcosztályos gimibe készültök.

Ezen a felületen már elérhető a lényeg is: itt megnézhetitek az írásbeli vizsgák jelentkezési lapját. Fontos, hogy a kérelmet abba a központi írásbelit szervező középiskolába adjátok le, ahol szeretnétek majd vizsgázni. Azt se felejtsétek el, hogy a jelentkezési határidő 2020. december 4.

A középiskolai felvételivel kapcsolatos további fontos dátumokat itt nézhetitek meg.

Mit kell tudni a középiskolai felvételiről a sajátos nevelési igényű diákoknak?

A középiskolai felvételi kapcsán sok lépést be kell tartani, számos információt fel kell jegyezni, megnéztük, hogy mire érdemes figyelni a sajátos nevelési igényű diákoknak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.