Jövő héttől kezdődik a tanárok tesztelése Közoktatás
Eduline

Jövő héttől kezdődik a tanárok tesztelése

A miniszterelnök múlt hétfőn jelentette be, hogy az iskolai és óvodai dolgozókat is rendszeresen tesztelni fogják. A mai kormányinfón az is kiderült, hogy erre jövő héttől kerül majd sor.

Hétfőn - egy héttel Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése után, miszerint minden tanárt és óvodai dolgozót rendszeresen tesztelni fognak - Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondta, a tanárok heti tesztelése tervezés alatt van. Nemrég az is felmerült, hogy mindezt az egyetemisták fogják intézni, ezt pedig a csütörtöki kormányinfón meg is erősítették: a tesztelés jövő héttől kezdődik, ezt kétfős csapatok végzik majd, köztük orvostanhallgatók is lesznek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta, egyelőre az oktatási kormánynak az a véleménye, hogy van elég tanár az országban, de ha szükség lesz rá, akár végzős pedagógushallgatók is besegíthetnek majd. Erről azonban egyelőre semmilyen döntés nincs. A krónikus beteg tanárok egyetemistákkal történő pótlást egyébként a Pedagógusok Szakszervezet is támogatná - hangzott el az RTL Klub szerda esti Híradójában. Az RTL kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban akkor azt válaszolta, "nem szorgalmazzák" az egyetemisták bevonását a tanításba.

A kormányinfón az is elhangzott, hogy nincs döntés az általános iskolák és az óvodák bezárásáról. A kormány jövő szerdán értékeli majd a helyzetet és dönt az esetleges szigorításokról, vagy a jelenlegi intézkedések meghosszabbításáról. 

Online aláírásgyűjtés folyik a kötelező óvodába járás felfüggesztéséért

Online petíció a napokban indult, hogy a kötelező óvodába járás szabályait függesszék fel a járványügyi veszélyhelyzet idejére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés