Egy híján 100 óvodát zártak be három nap alatt a járvány miatt Közoktatás
Eduline

Egy híján 100 óvodát zártak be három nap alatt a járvány miatt

A pénteki adatok szerint az Operatív törzs jelenleg 208 óvodában és 37 általános iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 217 általános iskolai osztályban és 22 általános iskolában pedig digitális tanrendet. Ez hatalmas ugrás az elmúlt napok számaihoz képest.

Szerdán és csütörtökön még csak 133 óvodában és 24 általános iskolában volt rendkívüli szünet a koronavírus-járvány miatt, kedden 109 óvoda tartott zárva, pénteken viszont már 208 bezárt óvodáról számolt be az Operatív törzs. Ez azt jelenti, hogy három nap alatt 99, csak az elmúlt egy nap alatt pedig 75 óvoda zárt be a járványügyi intézkedések miatt - szúrta ki a 24.hu a kormány által közzétett számokat.

Ahogy azt már többször is megírtuk, szerdától 8. osztálytól fölfelé, illetve a felsőoktatási intézményekben átálltak az online oktatásra, 14 éves kor alatt viszont továbbra is kötelező a diákoknak bejárni az iskolába. Az intézkedés megosztja az általános iskolások szüleit is: egyre többen féltik a gyermeküket és döntenek úgy, hogy kiveszik őket a suliból.

A tanári szervezetek egyébként elégedettek a kormány intézkedéseivel, van azonban még jó néhány kiegészítés, amire szerintük szükség lenne az oktatási intézményekben. Ezekről itt írtunk korábban.

Szigorodnak a szabályok, de mi a különbség a 13 és 14 évesek között?

Nekünk is rengetegen tettétek fel ezt a kérdést, amióta Orbán Viktor bejelentette az új intézkedéseket. Ezért most létrehoztunk egy szavazást, amelyben kifejthetitek a véleményeteket a témával kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés