Hivatalos karantén nélkül a szülő akkor sem igazolhat, ha az egyik gyereke pozitív Közoktatás
Eduline

Hivatalos karantén nélkül a szülő akkor sem igazolhat, ha az egyik gyereke pozitív

Bár kevésbé intenzív tünetekkel, de egyre több diák esik át a koronavíruson. A helyzet viszont azért egyre aggasztóbb, mivel a túlterheltség miatt a mentők van, hogy csak hetekkel később érnek ki a családhoz, hogy hivatalosan karanténba helyezzék őket. Addig viszont a családból a többi általános iskolás korú gyereknek továbbra is suliba kellene járnia, mivel a szülő nem igazolhat.

Egy egész pécsi osztály karanténba került, miután több tanár is koronavírusos lett az iskolában. Közben az egyik diák is koronavírusos tüneteket produkált, őt az édesanyja teszteltette saját költségén. A teszt végül pozitív lett, a megígért mentő viszont még azóta sem érkezett meg - számolt be az esetről az ATV Híradója.

Az édesanya ezt azért tartja aggasztónak, mert több iskoláskorú gyereke is van, az ő sulis távolmaradásukat viszont nem igazolhatja, ha nem kerülnek hivatalosan karanténba. A kétségbeesett szülő a fertőzött fiút egyébként elkülönítette, testvéreit pedig nem engedte iskolába, mert félti őket, de nekik elvileg az órákon kéne lenniük.

Nem az említett anya az egyetlen, aki nem meri iskolába engedni az általános iskolás gyermekét. Egyre több iskola kap olyan kikérőt a szülőktől, ami kizárólag azért van, mert féltik a gyereküket, vagy féltik a családtagokat. Erről itt írtunk korábban. Nekünk is rengetegen tettétek fel az utóbbi napokban azt a kérdést, hogy mi a különbség egy 13 és egy 14 éves között? Illetve azt is, miért nem lehet a felsősöknél is bevezetni az online oktatást? Ezért létrehoztunk egy szavazást, amelyben kifejthetitek a véleményeteket a témával kapcsolatban:

Szigorodnak a szabályok, de mi a különbség a 13 és 14 évesek között?

Nekünk is rengetegen tettétek fel ezt a kérdést, amióta Orbán Viktor bejelentette az új intézkedéseket. Ezért most létrehoztunk egy szavazást, amelyben kifejthetitek a véleményeteket a témával kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés