Egyre több ország dönt az iskolák bezárása mellett Közoktatás
Eduline/MTI

Egyre több ország dönt az iskolák bezárása mellett

Szlovéniában hétfőtől a legtöbb iskolában távoktatásra állnak át, Franciaországban pedig az egyetemeken döntöttek az online oktatás bevezetéséről.

Miután egyre több fertőzöttet azonosítanak, Szlovéniában szombattól egy hétre bezártak a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és néhány kivétellel pedig az óvodák és a diákotthonok is.

Az országban múlt keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, hétfőtől pedig az oktatási intézmények - az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével - digitális oktatásra álltak át.

Franciaorzágban is szigorú korlátozásokat vezetnek be. Lakhelyelhagyási tilalom vonatkozik mindenkire, bezárnak a nem létszükségletet kielégítő üzletet és szolgáltató egységek, az egyetemi oktatás online folytatódik, de a bölcsődék, az óvodák, az iskolák és a gimnáziumok nyitva maradnak - jelentette be Emmanuel Macron tegnap. A korlátozások legalább december 1-ig maradnak érvényben.

Bulgáriában is bezárják az egyetemeket, a legfrissebb tájékoztatás szerint a főiskolák és egyetemek október 29-étől legalább két hétre távoktatásra állnak át. Angliában pedig egyre kevesebben járnak be az iskolákba - a brit kormány adatai szerint az általános és középiskolákba járó tanulók aránya a múlt héten 86%-ra csökkent az előző heti 89%-ról.

Bulgáriában bezárják a felsőoktatási intézményeket

A bezárásnak itt is a koronavírus az oka.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés