Iskolaudvaron rongáló fiatalokat fogtak el a rendőrök Közoktatás
Eduline

Iskolaudvaron rongáló fiatalokat fogtak el a rendőrök

A két fiú egy tatabányai általános iskola udvarán elhelyezett fitnesz parkban rongált meg eszközöket. A tettüket beismerték.

Rongálás miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság egy 14 és egy 17 éves fiú ellen. A fiúk ugyanis a gyanú szerint 2020. szeptember 17-én délután bementek egy tatabányai általános iskola udvarára, és megrongálták az ott található fitnesz parkban a még használaton kívüli eszközöket. A park még körbe volt kerítve, ők ennek ellenére leszedték a szalagokat és elkezdték használni az eszközöket, amelyek instabillá, balesetveszélyessé váltak - írja a police.hu.

A fiúk ezzel több mint 100 ezer forintos kárt okoztak. A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, és október 14-én gyanúsítottként ki is hallgattak őket. A két fiatal beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőröknek azonban jóval kevesebb a dolguk az iskolák körül, mint korábban, ugyanis idén szeptembertől iskolaőrök ügyelnek az intézményekben a rend fenntartására. Korábban beszámoltunk róla, hogy szeptember 1. és 30. között 206 esetben volt szükség az iskolaőrök intézkedésére, elsősorban bűnmegelőzési célú figyelemfelhívásra. Testi kényszert kétszer kellett alkalmazniuk, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására nem volt szükség. Legtöbbször Nógrád (50) és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (32) intézkedtek.

Arról is írtunk, hogy az iskolaőrök számos intézményben például a hiányzó portás feladatait látják el, de a koronavírus miatt elrendelt járványügyi szabályok betartását is ellenőrzik, illetve a kötelező iskolai lázmérésben is segédkezhetnek. Viszont arra is volt már példa, hogy a diákok az iskolaőrtől kértek segítséget miután az épület előtt egy idegen nő zaklatta őket. Ekkor az iskolaőr megpróbált beszélni az asszonnyal, aki előbb egy kalapácsot, majd egy vascsövet vett elő, amivel hadonászni kezdett. Végül az iskolaőr lefegyverezte a nőt, és átadta a XIV. kerületi rendőröknek. 

Elbocsátották a pécsi iskola takarítóját, miután megverte az egyik diákot

A napokban bejárta a netet az a felvétel, amelyen az egyik pécsi általános iskola takarítója az épület előtt üti, majd bele is rúg egy 16 éves diákba. Az eset után a takarítót elbocsátották.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés