Elmarad a foci és a kosár: mi lesz az iskola utáni sporttal? Közoktatás
Eduline

Elmarad a foci és a kosár: mi lesz az iskola utáni sporttal?

Októbertől már csak az adott iskolák diákjai és tanárai léphetnek be az épületbe, ezért országszerte egyre több iskolából szorulnak ki a sportegyesületek.

"Ameddig az időjárás engedi, addig ezek az egyesületek szabadtéren tartják az edzéseiket, illetve a kézilabda egyesületek a városi csarnokba, illetve a saját csarnokukban edzenek" - ezt az egyik balassagyarmati iskola intézményvezetője mondta az ATV-nek, aki azt is hozzátette, hogy a tornatermeiket már csak az iskolába járó gyerekek használhatják.

A szeptember 18-án megjelent szigorítás értelmében ugyanis ettől a holnaptól az iskolákba az ott dolgozókon és tanulókon kívül más nem léphet be (kivéve karbantartók, vagy akinek jogszabályi kötelezettsége miatt kell megjelennie). A gyermeket kísérő személy, maszkot viselve a testhőmérséklet-mérési pontig léphet be az iskolába. Ha a gyermek lázas, azaz a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja a fent meghatározott számot, el kell különíteni, és értesíteni kell a szülőt - áll a szabályozásban.

"A járványügyi helyzet kialakulásával itt a külső edzések lebonyolítása a törvényi szabályozás értelmében megszűnt, tehát a külső egyesületek, még az utánpótlás szakágak sem vehetik igénybe a csarnokainkat" - nyilatkozta Szabó Csaba.

Az ATV híradója szerint a balassagyarmati iskolákban a diákoknak az intézmények próbálnak edzési lehetőséget biztosítani. Az említett iskolában is megtartják a foci, a kézilabda és atlétika edzéseket, de csak a saját diákjaiknak.

Közeleg az őszi érettségi: nektek jól megy a végzős anyag? Teszteljétek

Hamarosan itt az őszi érettségi szezon, nem árt tesztelni a tudásotokat, ezért most összeállítottunk nektek egy kvízt a végzős anyagból. Nektek hibátlan lesz?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés