Röpködnek a milliók: ennyibe kerültek az iskolai lázmérők Közoktatás
Eduline

Röpködnek a milliók: ennyibe kerültek az iskolai lázmérők

Az októberi lázmérésekhez 41 ezer eszközt vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a Népszava közérdekű adatigénylésére közölte, hogy a humántárca nettó 600 millió forintért vásárolta meg az iskoláknak szánt készülékeket

Mivel több mint 41 ezer darabot vettek az eszközökből, egy hőmérő átlagosan 14634 forintba került.

A Népszava megtudta, ÁEEK havonta mintegy 600 milliós tételben rendel fertőtlenítőszereket a közoktatási intézményeknek. Szeptember elejéig 361 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt küldtek szét 5838 köznevelési intézmény 13345 telephelyére.  Összesítésük alapján így egy iskolai telephelyre szeptemberben átlagosan 27 liter fertőtlenítőszer juthatott.

Meddig érvényes a diákigazolványotok? Itt megnézhetitek

A koronavírus-járvány a diákigazolványok érvényességének idejébe is beleszólt. Az eddigi szabályokkal szemben idén nem csak október 31-ig érvényes a korábbi hitelesítés. Mutatjuk, meddig érvényes a diákigazolványotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.