Az államtitkár szerint rendben indult az országos lázmérési program Közoktatás
Eduline/MTI

Az államtitkár szerint rendben indult az országos lázmérési program

Országszerte rendben elindult a diákok testhőmérséklet-ellenőrzése a szakképző iskolákban - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön

Közlése szerint a minisztériumban is felmérték, hogy pontosan mit kell beszerezni a szakképző centrumok számára az október 1-jétől kötelező testhőmérséklet-vizsgálatokhoz.

Ezért a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 5700 pisztolyos lázmérőt és 24 lázmérőkaput biztosít az intézményeknek - mondta Schanda Tamás.

Az államtitkár a nagyobb iskolákban elhelyezett hőkapuk működésére is kitért, ez alapján a kaupuk percenként 60 ember zökkenőmentes áthaladását teszi lehetővé. Eközben plusz/mínusz 0,2 Celsius-fokos pontossággal méri meg az elhaladók testhőmérsékletét, és jelez, ha lázas diákot talál.

Őszi szünet, érettségi és középiskolai felvételi - ezek a hónap legfontosabb dátumai

Elindult a második hónap a 2020/2021-es tanévből: jön az őszi érettségi, beindul a középiskolai felvételi és kötelező lesz a lázmérés. Összeszedtük a legfontosabb dátumokat, amikre ebben a hónapban figyelni kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.