Őszi szünet, érettségi és középiskolai felvételi - ezek a hónap legfontosabb dátumai Közoktatás
Eduline

Őszi szünet, érettségi és középiskolai felvételi - ezek a hónap legfontosabb dátumai

Elindult a második hónap a 2020/2021-es tanévből: jön az őszi érettségi, beindul a középiskolai felvételi és kötelező lesz a lázmérés. Összeszedtük a legfontosabb dátumokat, amikre ebben a hónapban figyelni kell.

Október 1. - Mától nincs suli lázmérés nélkül, és kint maradnak az idegenek

Fontos, hogy 37,8 Celsius-fok lesz az a határérték, ami felett hazaküldenek benneteket az október 1-jén bevezetett kötelező iskolai hőmérés után. Illetve mától él az a szabály is, hogy az iskolákba az ott dolgozókon és tanulókon kívül más nem léphet be (kivéve karbantartók, vagy akinek jogszabályi kötelezettsége miatt kell megjelennie). A gyermeket kísérő személy, maszkot viselve a testhőmérséklet-mérési pontig léphet be az iskolába.

Őszi érettségi 2020-ban

Az őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, az írásbeli vizsgák egészen október 30-ig tartanak. Az emelt szintű szóbeli érettségiket 2020. november 12-16 között tartják, a középszintű szóbeliket pedig november 23-27 között.

A 2020-as őszi érettségiről itt olvashattok el minden friss infót és legfontosabb tudnivalót.

Középiskolai felvételi 2021
2020. október 20.

A középfokú iskolák meghatározzák a tanulmányi területeiket és nyilvánosságra hozzák a honlapjukon a felvételi tájékoztatójukat. Ebben információkat találnak a szabályokról és határidőkről.

2020. október 31.

Ez az a nap, ameddig az általános iskolák is tájékoztatják a nyolcadikosokat a felvételi menetéről.

A középiskolai felvételiről itt olvashatjátok el a legfrossebb cikkeinket.

Itt az első szünet

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. október 22. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap. 2020. november 2. (hétfő).

Diákhitel-igénylés

Azoknak, akik korábban nem tették, még van lehetőségük igényelni a diákhitelt. Az igénylési határidő 2020. október 15. Az igényelhető hitelformákról itt olvashattok bővebb tájékoztatást.

A 2020/2021-es tanév legfontosabb dátumait itt nézhetitek meg.

Ezekkel a feladatsorokkal készülhettek az őszi érettségikre

Októberben fogtok érettségizni magyarból, matekból, töriből, idegen nyelvből, vagy esetleg valamelyik másik tárgyból? Mutatjuk, hogyan tudtok készülni a vizsgákra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés