Amerikában rendszeresen tesztelik majd a tanárokat Közoktatás
Eduline/MTI

Amerikában rendszeresen tesztelik majd a tanárokat

Donald Trump fontosnak tartja, hogy legyen lehetőség a tanárok folyamatos tesztelésére, hétfőn gyorstesztek kiszállításáról beszélt.

Donald Trump amerikai elnök csaknem 200 millió koronavírus-gyorsteszt kiszállítását helyezte kilátásba az Egyesült Államokat alkotó tagállamoknak és különböző intézményeknek hétfőn délután a Fehér Ház Rózsakertjében tartott sajtókonferenciáján.

Most, hogy az iskolákban országszerte újra megkezdődik a tanítás, elsődleges fontosságúnak tartja a gyorstesztek kiszállításának megkezdését. "Minden egyes tagállamban rendszeresen lehet tesztelni azokat a tanárokat, akik ezt szükségesnek tartják" - mondta. Hozzátette: a szövetségi kormányzat által biztosított tesztcsomagok szétosztását a következő napokban meg is kezdik.

A teszteket a kormányzat költségén vásárolják meg és bocsátják az érintettek rendelkezésére. Alex Azar. az emberi erőforrások és az egészségügy minisztere közölte: október végére, november elejére már mintegy havi 30-40 millió ember tesztelésére lesz képes a rendszer.

Microsoft Teams: ideális társ a hibrid oktatás idején is

A redmondi óriás céges csoportmunka alkalmazása óriási ismertségre tett szert a járvány első hulláma alatt, hiszen egy csapásra megismerte rengeteg tanár és diák is. Ez azonban csak az első lépés a felé, hogy a digitális oktatási módszerek beépüljenek az iskolák mindennapjaiba, amelyből a diákok és tanáraik is profitálnak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés