Részleges, majd teljes bezárást rendeltek el az ebesi oviban Közoktatás
Eduline

Részleges, majd teljes bezárást rendeltek el az ebesi oviban

Az ebesi Benedek Elek Óvoda és Mini Bölcsődében két óvónőnél igazolták a koronavírus-fertőzést, ezért az érintett csoportokban hétfőn este rendkívüli szünetet rendeltek el. Éjjel azonban jött az Oktatási Hivatal elnökének az utasítása, hogy októberig az egész intézményt be kell zárni.

Az ebesi óvodát is elérte a koronavírus. A Benedek Elek Óvoda és Mini Bölcsődében két óvónőről is kiderült hogy fertőzött, többen pedig tüneteket mutattak, ezért az Ebes Község Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma együttesen úgy döntött, hogy az érintett két csoportban szeptember 22-től rendkívüli szünetet rendelnek el - szúrta ki a tegnap este megjelent közleményt a hvg.hu.

Az érintett csoportokba járó gyerekek járványügyi megfigyelés alá kerültek - olvasható az önkörmányzat oldalán. Akkor még arról tájékoztatták a szülőket, hogy a többi gyerek számára biztosítják a felügyeletet. Ugyanakkor kérték őket, hogy ezt lehetőség szerint csak azok vegyék igénybe, akik más módon egyáltalán nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét.

Ezt a döntést, azonban már az éjszaka folyamán módosítani kellett. A frissített posztban az áll, hogy az Oktatási Hivatal elnöke az intézmény teljes bezárását elrendelte. A rendkívüli szünet 2020. szeptember 22-től előreláthatólag 2020. október 2-ig fog tartani.

Borítóképünk illusztráció.

Hétfőtől egy orosházi iskola felsősei sem járhatnak be személyesen az óráikra

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolát is elérte a koronavírus. Hétfőtől a felsősöknek online órákat tartanak, mivel a tanárok és a diákok között is találtak fertőzötteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés