Hétfőtől egy orosházi iskola felsősei sem járhatnak be személyesen az óráikra Közoktatás
Eduline

Hétfőtől egy orosházi iskola felsősei sem járhatnak be személyesen az óráikra

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolát is elérte a koronavírus. Hétfőtől a felsősöknek online órákat tartanak, mivel a tanárok és a diákok között is találtak fertőzötteket.

"A fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalával és a Békéscsabai Tankerületi Központtal történt egyeztetések után, a kapott utasítás végrehajtására az alábbi intézkedéseket hoztuk: 2020.09.21-től hétfőtől az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörösmarty Székhelyintézményének felső tagozatán a digitális munkarend szerinti oktatás történik. Felső tagozatos (5-8. évfolyam) tanuló az iskolába nem jöhet" - olvasható az iskola közösségi oldalán.

Mint írták, erre azért van szükség, mert több tanárnak és diáknak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Azt, hogy pontosan meddig lesz digitális oktatás a felsősöknek, nem írják a közleményükben.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Lauder Javne közösségi iskolában is digitális munkarendre állt át hétfőtől a középtagozat és a gimnázium, miután huszonegy tanulóról és kilenc tanárról derült ki, hogy koronavírus.

Egy óbudai óvodában is megjelent a koronavírus

Pozitív lett egy óbudai intézmény egyik óvodásának a koronavírustesztje, a szükséges intézkedéseket megkezdték.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés