13 óvodában és egy iskolában van jelenleg rendkívüli szünet Közoktatás
Eduline

13 óvodában és egy iskolában van jelenleg rendkívüli szünet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tájékoztatása szerint jelenleg 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet koronavírus-megbetegedés miatt.

Jelenleg 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az ATV Híradójának megkeresésére. A tárca hozzátette azt is: 10 teljes feladatellátási helyen és 144 esetben egy-egy osztályban van tantermen kívüli, digitális munkarend.

Korábban írtunk róla, hogy az első tanítási héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt, majd szeptember 7-én öt újabb oktatási itézménnyel bővült a lista. Szeptember 10-én tíz-húsz között volt azon iskolák száma, ahol részlegesen - egy-egy osztályt érintve - digitális oktatásra kellett átállni a koronavírus-járvány miatt. Természetesen az érintett iskolák hétről hétre változnak, hiszen a legtöbb intézményben rövid időn belül visszaállhatnak a normális működésre.

Egyes iskolák esetében azonban követhetetlenek és logikátlanok a hatóságok intézkedései. Van, ahol már az első koronavírusos eset után távoktatást rendelnek el az érintett osztályokban - vagy az egész iskolában -, míg máshol egyetlen fertőzéssel érintett osztályt sem küldenek karanténba. Erről itt írtunk részletesebben.

Nincs részletes és egységes szabályozás, az iskolák csak várnak

Hiába van akár két negatív koronavírustesztjük, ahol megjelent a fertőzés, ott otthon kell maradniuk a diákoknak és a kéthetes karantént mindenképp ki kell várniuk - mondta a Népszavának a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés