Mikor lesz a 2021-es központi középiskolai felvételi? Közoktatás
Eduline

Mikor lesz a 2021-es központi középiskolai felvételi?

Mik a legfontosabb határidők, meddig lehet majd jelentkezni és mikor lesznek az írásbelik? Összeszedtük, mire számíthattok a következő hónapokban.

A központi írásbeli vizsgákat az egész országban ugyanabban az időpontban – 2021. január 23-án 10 órától – szervezik meg. Ugyanez az időpont vonatkozik a négy- vagy ötosztályos középiskolákba, hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba, illetve az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőkre is.

A pótló írásbelit 2021. január 28-án, 14 órától tartják majd, de ezen a vizsgán csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Meddig lehet jelentkezni a központi felvételi vizsgára?

A diákok 2020. december 4-ig jelentkezhetnek az írásbeli felvételi vizsgára az oktatas.hu oldalról letölthető „tanulói jelentkezési lap” benyújtásával – fontos, hogy ennek az űrlapnak a kitöltésével még csak azt jelzik a tanulók, hogy részt szeretnének venni az írásbeli vizsgán, a konkrét középiskolai jelentkezés egy másik űrlap kitöltésével történik majd.

Az írásbeli vizsga jelentkezési lapját abba a középiskolába kell benyújtani, ahol a diák meg szeretné írni a központi írásbeli vizsgát. Akármelyik vizsgaszervező középiskolát lehet választani – akár olyat is, ahová a későbbiekben nem jelentkezik majd a diák.

Középiskolai felvételi 2021: ezt kell tudni az Arany János Tehetséggondozó Programról

2020-ban is meghirdették az idei Arany János Tehetséggondozó Programot. Mutatjuk a jelentkezési feltételeket, legfontosabb információkat és a szabályokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés