Két nappal korábban zárják be az iskolákat és az óvodákat Izraelben Közoktatás
Eduline/MTI

Két nappal korábban zárják be az iskolákat és az óvodákat Izraelben

Az izraeli kormány szerdán úgy döntött, hogy az eredetileg tervezetthez képest két nappal korábban bezárja az iskolákat és az óvodákat az egész országban, mivel jelentősen emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma.

Néhány kivétellel minden oktatási intézményt bezárnak Izraelben csütörtöktől. Péntek délutántól pedig országos zárlat lép érvénybe, amely a tervek szerint három hétig fog tartani. 

Ebben a háromhetes időszakban az országban mindenki csak 500 méterre hagyhatja majd el otthonát, zárva lesz minden oktatási és szabadidős intézmény, csak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak tartanak nyitva. Eredetileg azt tervezték, hogy minden nem létfontosságú munkahelyet is bezárnak, de végül a kormány úgy határozott, hogy a magánszektorban tovább folyhat a munka. Ezalatt az időszak alatt a beltéri összejövetelek maximum létszámát 10 főben, a kültériekét 20 főben korlátozták.

Korábban arról is írtunk, hogy a világ iskolásainak fele még mindig nem vehet részt személyesen az órákon. Az Unicef nemrégiben végzett felméréséből az is kiderült, hogy 158 országból minden negyedikben még nem tűzték ki az iskolák újranyitásának dátumát. Henrietta Fore, az Unicef ​​ügyvezető igazgatója szerint az ilyen hosszú bezárások kifejezetten negatívan hatnak a diákokra, és globális oktatási vészhelyzetnek nevezte a helyzetet.

Iskolai lázmérés: hasznos vagy csak látszatintézkedés?

Október 1-jén megkezdődik a diákok - és mint később kiderült - a tanárok hőmérőzése is - jelentette be nemrég Orbán Viktor. De hogyan fog ez a gyakorlatban kinézni?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!


   

Hirdetés