Fontos határidő jár ma le, egyre több iskola zár be, folytatódik az SZFE ügy - a mai nap hírei röviden Közoktatás
Eduline

Fontos határidő jár ma le, egyre több iskola zár be, folytatódik az SZFE ügy - a mai nap hírei röviden

Őszi érettségik, iskolabezárások, SZFE tüntetés és felnőttképzési törvény. Mutatjuk a nap híreit.

Fontos határidő

Ma még jelentkezhettek 2020-as októberi-novemberi érettségi vizsgákra. Ebben a vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát is tehettek. Itt találjátok a részleteket.

Egyre több iskola zár be

Folytatódnak az iskolabezárások, egyre több az olyan intézmény, amit be kellett zárni a koronavírus miatt. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumba is bejutott a koronavírus, a végzős évfolyam elkülönítve várja a hétfői és szerdai csoportos tesztelést Pannonhalmán. A múlt héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Rendkívüli szünetet rendeltek el két iskolában is Tótkomlóson, öten fertőződtek meg koronavírussal, két iskola dolgozói is érintettek. Budaörsön is bezártak egy iskolát, Oroszlányban pedig egy óvodát. A Budaörsi 1. Számú Általános Iskolában a hétfői rendkívüli szünet után szeptember 8-tól digitális oktatásra állnak át. Az oroszlányi Meseliget Óvodáról egyelőre nem tudni, hogy meddig lesz zárva. Nem sokkal ezután Maruzsa Zoltán közölte, hogy újabb öt oktatási intézményben van rendkívüli szünet.

Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő azt mondta Facebook videójában,hogy az a cél, hogy a mindennapi életünket korlátozó intézkedéseket elkerüljük, és a gyermekek, szülők érdeke is, hogy az iskolák működése zavartalan legyen.

Itt spedig szavazhattok arról, hogy szerintetek mikortól dönthetnek az iskolák az átállásról?

Az SZFE ügy sem zárult le

Reagált az SZFE kuratóriuma az elhalasztott tanévkezdésre, szerintük őket nem értesítette erről senki. A tegnapi tüntetésen készült képeket itt nézhetitek meg. A tüntetés után az egyetem feltöltött egy fotót Facebook oldalára, melyen Salman Rushdie, híres szerző látható tenyerén SZFE felirattal. A brit író így fejezte ki szolidaritását.

Sorban állás az egyetemen

Többszáz méteres sor alakult ki hétfő reggel a Miskolci Egyetem előtt, mivel az épületbe csak lázmérés és kézfertőtlenítés után léphetnek be a hallgatók

Felnőttképzési törvény

Az új felnőttképzési törvény után sokan hagyják ott a pályát. Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesület vezetője úgy foglalta össze az új Felnőttképzési törvény körül kialakult helyzetet hogy „adatbiztonsági botrány”.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés