Egyre többen állnak ki az SZFE mellett, újabb iskolákban jön a digitális oktatás - a nap hírei röviden Közoktatás
Eduline

Egyre többen állnak ki az SZFE mellett, újabb iskolákban jön a digitális oktatás - a nap hírei röviden

Nagyok a különbségek az állami és egyházi iskolák járvány elleni védekezésében. Ma is több olyan oktatási intézményről számoltunk be, ahol koronavírus-fertőzötteket találtak - egyes helyeken szünetet rendeltek el, míg máshol digitális oktatásra állnak át. Folytatódtak a tüntetések az SZFE előtt, és egyre többen fejezik ki szolidaritásukat az ügyben. A BME tanévnyitóján még az épületek előtt álló szobrok is maszkokat kaptak. Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Egyre többen állnak ki az SZFE mellett

Már több mint ezer zenész írta alá a nyilatkozatot, amiben a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel történtek ellen tiltakoznak. Időközben pedig a Corvinus diákjai is csatlakoztak. Ma kaptuk a hírt arról is, hogy a Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) egyeztetést kezdeményezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) helyzetéről. Az este folyamán pedig újabb megmozdulást tartottak az SZFE Vas utcai épülete előtt, ahol többen is felszólaltak. Az eseményre délutánig több ezren jeleztek vissza.

Tanévkezdés az egyetemeken

Bár korábban már körbekérdeztük az egyetemeket azzal kapcsolatban, hogy milyen formában tervezik indítani a tanévet, a napokban olvasható járványügyi statisztikákat figyelembe véve újra felmerült bennünk a kérdés: vajon mindenhol lesz személyes oktatás? Most ismét felkerestük a felsőoktatási intézményeket. A válaszokat itt találjátok.

Ma tartották meg a BME tanévnyitóját, ahol még az épületek előtt álló szobrok is maszkot kaptak. A képet itt nézhetitek meg.

Még el sem kezdődött az egyetemeken az őszi szorgalmi időszak, de már most sorra jelentik be a koronavírusos eseteket. Ma a Széchenyi István Egyetem adott tájékoztatást arról, hogy megjelent náluk a vírus.

Egyes iskolákban fertőtlenítő sincs, míg máshol egyenmaszkra is futja

Nagyok a különbségek az állami és egyházi iskolák járvány elleni védekezésében. Sok helyen a járványügyi kiadásokra a szülők adják össze a pénzt, vagy a tanárok finanszírozzák a papírgyűjtésből befolyó plusz pénzből, esetleg a pedagógusok adományaiból. Erről itt írtunk részletesebben.

Újabb bezárások

Koronavírusos tanár miatt zártak be egy salgótarjáni iskolát, majd néhány órával később, elővigyázatosságból egy másik intézmény bezárásáról is írt a város polgármestere a közösségi oldalán. Azt még nem tudni, hogy meddig marad a digitális oktatás az említett iskolákban.

A Hajdúböszörményi Napsugár Óvoda Polgári utcai telephelye pedig várhatóan 2020. szeptember 14-ig zárva tart, mert az egyik óvodapedagógusról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.

De nem csak Magyarországon okoz nehézségeket a koronavírus, Franciaországban is 22 intézményt kellett már bezárni a tanévkezdés óta. Erről itt olvashattok bővebben.

Hamarosan lejár egy fontos határidő, csak pár napig lehet jelentkezni a vizsgákra

Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire: ha még nem töltöttétek ki a jelentkezési lapot, de szeretnétek egy vagy több tárgyból vizsgázni októberben-novemberben, sietnetek kell.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés