Egy héttel elhalasztották az iskolakezdést Görögországban Közoktatás
Eduline/MTI

Egy héttel elhalasztották az iskolakezdést Görögországban

Görögországban egy héttel, szeptember 7-ről 14-re halasztották az iskolakezdést. Níki Keraméosz görög oktatási és vallásügyi miniszter keddi indoklása szerint így akarják csökkenteni a nyaralásból nemrég hazaérkezők általi koronavírus-fertőzés esélyét.

A maszk használata kötelező lesz a tanároknak és a 6 évesnél idősebb gyerekeknek az osztálytermekben és az iskoláig való közlekedés során, ezért a belügyminisztérium úgy határozott, hogy ingyen szövetmaszkot oszt szét a diákoknak és a tanároknak. Ugyanakkor a tornatermekben és a szünetekben nem lesz kötelező viselni, bár az egyes osztályok felváltva tartanak szünetet, hogy ezzel is csökkentsék a gyerekek közötti érintkezést.

Az oktatási és vallásügyi miniszter kijelentette: ha koronavírus-fertőzöttet találnak az osztályban, annak tanulóit karanténba helyezik, akik ez alatt az időszak alatt távoktatásban részesülnek.

Görögországban kedden az óvodák már kinyitottak. Itt a gyerekeknek nem, a személyzetnek azonban kötelező maszkot viselnie.

Korábban itt írtunk róla, hogyan indul (vagy éppen nem indul) a tanév más országokban. A magyarországi tanévkezdésről pedig itt olvashatjátok a folyamatosan frissülő cikkeinket.

Elhalasztott iskolakezdés, szigorú szabályok és maszkviselés - így indult az iskola

Magyarországon sem minden iskolában indult hagyományosan a tanév, olyan suli is van, ahol a fertőzések miatt csak egy hét múlva indulhat el a tanítás. De mi a helyzet külföldön? Megnéztük, hogyan indul (vagy éppen nem indul) a tanév más országokban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés