Ezek lesznek a legfontosabb dátumok szeptemberben Közoktatás
Eduline

Ezek lesznek a legfontosabb dátumok szeptemberben

A héten elkezdődött a 2020/2021-es tanév az általános- és középiskolákban, de az egyetemisták is hamarosan visszaülnek a padokba - már ahol lesz személyes oktatás. A tanévkezdéssel pedig az iskolával kapcsolatos teendők és határidők is sűrűsödnek. Éppen ezért most összeszedtük, hogy mi vár rátok ebben a hónapban.

Szeptember 7.

Ha szeretnétek még idén ősszel érettségizni, akkor eddig adhatjátok le a jelentkezési lapotokat a kormányhivatalokban. A jelentkezési lapot innen tölthetitek le. Az őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, az írásbeli vizsgák egészen október 30-ig tartanak. A magyar nyelv és irodalom október 19-én lesz. A teljes vizsganaptárat itt találjátok.

Szeptember 10.

Az Arany János Tehetséggondozó Programba és az Arany János Kollégiumi Programba történő jelentkezés pályázatának megjelentetése.

Szeptember 15.

Legkésőbb szeptember közepéig kell leadnotok a diákhitel igényléseteket, ha már a félév első utalásakor - azaz október 15-én - szeretnétek pénzt kapni, vagy szeretnétek, hogy már októberben utalják az intézményetek számára a képzési díjatok összegét. A szabad felhasználású Diákhitel1-ről itt, a tandíjra fordítható Diákhitel2-ről pedig itt olvashattok részletesebben.

Szeptember 18.

Eddig jelentezhettek OKTV-re - a filozófia kivételével.

Szeptember 21.

A nyolcadikosok ekkortól vesznek majd részt a pályaorientációs vizsgálaton. Korábban itt írtunk róla, hogy az idei tanévtől  a diákoknak egy 45 perces online tesztet kell kitölteniük szeptember 21. és október 12. között. A pályaválasztással foglalkozó pszichológusok által összeállított teszt segítségével a tanulók készségei alapján határozzák meg, hogy milyen pályát érdemes választaniuk.

Szeptember 25.

Az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek témanapja az iskolákban.

Ilyen lesz a 2020/2021-es tanév: mikor lesz az első tanítási nap?

Mikor kezdődik hivatalosan a 2020/2021-es tanév? Meddig tart majd az iskola? Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet vagy a 2021-es érettségi, középiskolai felvételi? Itt találjátok a 2020/2021-es tanév legfontosabb dátumait.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés