Évek óta keresnek magyartanárt egy vidéki iskolába Közoktatás
Eduline

Évek óta keresnek magyartanárt egy vidéki iskolába

Már évek óta nem sikerül magyartanárt találni egy Somogy megyei iskolába.

Még előző hónapban írtunk arról, hogy a Somogy megyei Látrány iskolájába matematikatanárt keresnek és lakást is ajánlottak a tanári álláshoz. Az ATV híradója úgy tudja, hogy az akció sikeres volt, lesz szeptembertől matektanár az iskolában. A híradó értesülései szerint a szintén Somogy megyei Sávoly iskolájába is keresnek magyartanárt, azonban már évek óta sikertelenül.

A faluban nem akartak nyilatkozni arról, hogy mit terveznek, de ha nem sikerül szaktanárt találniuk, akkor valószínű, hogy helyettesítéssel tudják csak megtartani az órákat.

Megnéztük, egy héttel az iskolakezdés előtt hány tanár hiányzik az iskolákból és Közigálláson a mai napon tanító állásra keresve 395 találatot ad ki a kereső, tanári állásból pedig 875 hirdetést. Van olyan is, ahol egy hirdetésen belül több posztra keresnek munkaerőt, így a számok valamivel magasabbak is lehetnek.

Ma összeül a köznevelés-stratégiai kerek­asztal az iskolakezdés miatt

Nagy döntések jöhetnek a szeptember előtt, a fő téma azonban valószínűleg a járványügyi helyzet lesz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.