Több mint 11 évre börtönbe kerülhet a karbantartó, aki szexuálisan zaklatta a diákokat Közoktatás
Eduline

Több mint 11 évre börtönbe kerülhet a karbantartó, aki szexuálisan zaklatta a diákokat

A Fővárosi Főügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a budapesti iskolában dolgozó férfival a szemben, aki bizalmi viszonyt alakított ki a gyerekekkel és többüket molesztálta.

A történetről korábban már mi is írtunk, a 61 éves férfi portásként, majd kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában. Emellett sportedzéseket és szakkört is tartott, illetve táboroztatásban is részt vett. A férfi kihasználta a gyerekek iránta kialakult bizalmát és 2015-től több tanulóhoz szexuálisan közeledett, fejlődésüket veszélyeztette, többeket szexuálisan bántalmazott - írja az Ügyészség.

Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, a bíróság ítélje őt tizenegy év és nyolc hónap fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a tíz évre a közügyek gyakorlásától és véglegesen tiltsa el olyan foglalkozás vagy egyéb tevékenység gyakorlásától, amely keretében kiskorúakkal hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhet - áll a közleményben.

Legalább tíz kiskorút zaklatott szexuálisan egy óbudai iskola gondnoka

Az eset nem friss, de a nyomozás továbbra is folyik. Most a Dr. Béres József Általános Iskolában dolgozó portás-karbantartó több áldozatát is megszólaltatta az Index.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés