Szeptemberi iskolakezdés: "mélyen hallgat megint mindenki arról, hogy oldjuk meg" Közoktatás
Eduline

Szeptemberi iskolakezdés: "mélyen hallgat megint mindenki arról, hogy oldjuk meg"

Jocó bácsi kéri, ha szeptembertől újra be kell zárni az iskolákat, akkor ne legyen diák (se tanár) aki lemarad az oktatásból eszközhiány miatt.

Jocó bácsi - Balatoni József történelemtanár - szerint a valóságban nincs megfelelő számú eszköz a digitális távoktatáshoz: darabra lehet, hogy van, hisz vannak informatika termek, amiket ugye szét lehet szerelni, és ki lehet osztani a gépeket, hogy a nélkülöző gyerekek, eszközzel nem rendelkező tanárok használják. Ezekért azonban nem vállalja a felelősséget senki - teszi hozzá.

Szerinte megint mélyen hallgat mindenki arról, hogy mi legyen a megoldás. Úgy gondolja, március óta eltelt négy hónap, lett volna elég idő eszközöket beszerezni, ha már mindenki ennyire biztosra veszi, hogy lesz őszi bezárás - írja Facebook-posztjában a tanár, aki úgy tudja, azóta egy darab eszköz sem érkezett erre a célra.

A következő bezáráshoz senki, se tanár, se diák ne maradhasson le azért, mert nincs eszköze

- folytatódik az írás. Jocó bácsi szerint, ha ez így lesz, akkor az oktatáshoz való jog sérül.

Csak azokban az iskolákban lenne távoktatás szeptembertől, ahol ez a járvány miatt szükséges

Sok településen meg sem jelent a vírus, mégis felfüggesztették a tantermi oktatást, ezért amennyiben szeptembertől a járványhelyzet miatt újabb intézkedésekre lesz szükség, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezelné azokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés