Már lakást is adnának a tanári álláshoz Somogy megyében Közoktatás
Eduline

Már lakást is adnának a tanári álláshoz Somogy megyében

Annak a matektanárnak, aki a Somogy megyei Látrányba pályázna állásra, lakást is biztosítanának, méghozzá elég kedvező áron.

Szolgálati lakás is jár a matektanári állás mellé a Somogy megyei Látrányon - így próbálnak általános iskolai matektanárt fogni a településen. "Azt gondolom, hogy vonzó az ajánlatunk, hiszen aki ide szeretne jönni dolgozni, ő egy felújított ingatlanba költözhet be" - mondta Látrány polgármestere a sonline.hu-nak.

Hozzátette, hogy talán előnyt jelenthet az is, hogy közel van a Balaton. Ezenkívül az ingatlan bérleti díja is nagyon kedvező: négyzetméterenként kétszáz forintot kér el az önkormányzat, így valamivel több mint tizenkétezer forint a havi lakbér, plusz a rezsi - írják.

Nagy a tanárhiány

A Közigálláson jelenleg 2595 betöltetlen tanári állást lehet találni, közülük a legtöbbet Pest megyében és Budapesten, több mint ötszázat. A legtöbb tanárt ezenkívül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Fejér megyében keresik, közel kétszáz pedagógust.

Csak az általános iskolákban foglalkoztatott pedagógusosok száma 1,4 százalékkal csökkent az előző évihez képest az idei tanévben, írtuk meg korábban a a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint. A csökkenés öt éve folyamatos.

A PDSZ szerint az égető tanárhiány lassan ellehetetleníti a magyar oktatást

Az oktatással kapcsolatban most a legtöbb embert az iskolaőrség bevezetése foglalkoztatja, de a PDSZ szerint a Nemzeti Köznevelésről szóló törvény parlamenthez benyújtott módosító indítványában annál súlyosabb változtatások is vannak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés