A Magyar Nemzet szerint a szakképzésben mindenki elégedett a béremelési tervekkel Közoktatás
Eduline/MTI

A Magyar Nemzet szerint a szakképzésben mindenki elégedett a béremelési tervekkel

Elégedettek az oktatók, az igazgatók és még az érdekképviselet is a szakképzésben megajánlott új fizetésekkel - írja a lap.

A Magyar Nemzet szerint, a fizetésemelés többeknél magasabb volt, mint amire számítottak. A közalkalmazotti státusz helyett a munka törvénykönyve szerinti foglalkoztatás és átlagosan harminc százalékkal több pénzt jelent - indokolják.

A szakképzés átalakítása ellen tiltakoznak: petíciót adott át a PDSZ az ITM-nek

Petíciót adtak át a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) küldöttei az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkatársának. Az érdekképviselet azt akarja elérni, hogy vonják vissza a szakképzés átalakításának tervét.

A lap által megkérdezett tanárok, iskolaigazgatók is azt nyilatkozták, hogy "az oktatók elégedettek az új feltételekkel és a fizetésemelés mértékével". A cikk szerint az oktatók 90-95 százaléka egyből elfogadta a júliustól életbe lépő, új feltételeket, és van, akinek csaknem megduplázódott a bére.

A lap érdeklődésére Koronkáné Járai Annamária, a Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium igazgatója azt mondta, hogy a fizetésemelés a kollégák többsége esetében magasabb volt, mint amire számítottak. "Előzetesen persze mindenki számolgatott, kalkulált magának, de úgy vettem észre, hogy a tényleges számok megpillantása sokaknál igazi hűha-élményt okozott" - fogalmazott.

Rittlinger Zoltán, a Pécsi Szakképzési Centrum főigazgatója közölte: náluk is az összes kolléga megkapta az új bérajánlatát, és kevés kivétellel mindenki folytatni kívánja a munkáját. "Többen személyesen is megköszönték az átlagosan harmincszázalékos pluszt, ami a hírekkel ellentétben, a kormányzati ígéreteknek megfelelően tényleg megvalósult" - mondta.

Négy buktató az idei felvételiben, amivel az egész jelentkezésetek elúszhat

Az érettségi hamarosan mindenkinek véget ér, az eredmények összesítése után pedig kezdődhet a nagy pontszámítási hajrá. A felvételi azonban nem csak a pontokon múlhat. Összegyűjtöttünk négy olyan buktatót, amin az egész felvételi múlhat

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés