Házi karanténba kell vonulnia egy egész alsós osztálynak Szlovéniában Közoktatás
Eduline/MTI

Házi karanténba kell vonulnia egy egész alsós osztálynak Szlovéniában

A karantént azt követően rendelték el Maribor egyik általános iskolájának harmadik osztályos tanulói és tanítójuk számára, miután kiderült, hogy az egyik kisfiú koronavírussal fertőződött meg.

Szlovéniában május 18-án indult meg az oktatás az általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára, május 25-től pedig a kilencedikesek is visszatérhettek az iskolapadokba. A legújabb rendelet szerint hétfőtől a negyedikesek és ötödikesek, szerdától pedig már hatodikos, hetedikes és nyolcadikosok is járhatnak iskolába.

Maribor egyik általános iskolájában azonban egy egész harmadikos osztálynak két hetes házi karanténba kell vonlunia, miután kiderült, hogy az egyik tanuló koronavírusos. A diáknak nem voltak tünetei, de édesanyjánál diagnosztizálták a Covid-19 betegséget, ezért később az egész családot letesztelték.

Az iskola igazgatója a sajtónak úgy nyilatkozott: az eset miatt nem zárják be az intézményt, szigorú óvintézkedések mellett folytatódik az oktatás az iskolában.

Nem ez az egyetlen külföldi iskola, ahol az újranyitást követően felütötte a fejét a koronavírus. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a héten újraindult az oktatás Nagy-Britanniában is, de egy iskolát máris bezártak, miután hét tanárnál mutatták ki a fertőzést. De Dél-Koreában is 75 középiskolából küldték haza a diákokat a vírus miatt. Erről itt írtunk részletesebben.

Nagy-Britanniában részlegesen újraindult az oktatás

Csak a szokásosnál kisebb, legfeljebb 15 fős osztálylétszámokkal kezdődhetett az oktatás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés