Ilyen lesz a 2021-es év: hosszú hétvégék és munkanapok Közoktatás
Eduline

Ilyen lesz a 2021-es év: hosszú hétvégék és munkanapok

Mennyi hosszú hétvége lesz jövőre és mikor kell szombaton is dolgozni? Kiderült, mi lesz 2021-ben.

2021-ben csak egy munkanapáthelyezés lesz: a Szenteste péntekre eső napja lesz munkaszünet, helyette december 11-én, szombaton kell majd dolgozni a Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendelet szerint. Ezen a napon nagy valószínűséggel tanítás is lesz.

Hosszú hétvégék

Az összes többi munkaszüneti ünnepnap vagy hétvégére vagy péntekre, illetve hétfőre esik a jövő évi naptárban, ezért nincs szükség átcsoportosításokra. Hosszú hétvége március 15-e, augusztus 20-a és Mindenszentek körül lesz.

Persze idén is lesz még szombati munkanap. Pontosan mikor lesznek munkaszüneti napok és hosszú hétvégék az idén, és mely szombatokon kell dolgozni, illetve iskolába menni? Itt az összes dátum.

Érdemes újranyitni az iskolákat júniusban? Íme a javaslatok

Az oktatási akciócsoport nem zárta ki, hogy egyes településeken júniusban újrainduljon az oktatás az alsósok számára. De az iskolába járást nem lehetne kötelezővé tenni - hangsúlyozta az InfoRádiónak Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, az akciócsoport tagja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.