Ilyen lesz a 2021-es év: hosszú hétvégék és munkanapok Közoktatás
Eduline

Ilyen lesz a 2021-es év: hosszú hétvégék és munkanapok

Mennyi hosszú hétvége lesz jövőre és mikor kell szombaton is dolgozni? Kiderült, mi lesz 2021-ben.

2021-ben csak egy munkanapáthelyezés lesz: a Szenteste péntekre eső napja lesz munkaszünet, helyette december 11-én, szombaton kell majd dolgozni a Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendelet szerint. Ezen a napon nagy valószínűséggel tanítás is lesz.

Hosszú hétvégék

Az összes többi munkaszüneti ünnepnap vagy hétvégére vagy péntekre, illetve hétfőre esik a jövő évi naptárban, ezért nincs szükség átcsoportosításokra. Hosszú hétvége március 15-e, augusztus 20-a és Mindenszentek körül lesz.

Persze idén is lesz még szombati munkanap. Pontosan mikor lesznek munkaszüneti napok és hosszú hétvégék az idén, és mely szombatokon kell dolgozni, illetve iskolába menni? Itt az összes dátum.

Érdemes újranyitni az iskolákat júniusban? Íme a javaslatok

Az oktatási akciócsoport nem zárta ki, hogy egyes településeken júniusban újrainduljon az oktatás az alsósok számára. De az iskolába járást nem lehetne kötelezővé tenni - hangsúlyozta az InfoRádiónak Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, az akciócsoport tagja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.